GRATIS VERZENDING VANAF €49 | LEVERING BINNEN 1-2 WERKDAGEN

Panna Cotta met matcha

Panna Cotta is een beroemd Italiaans dessert met haar oorsprong in Noord-Italië. Met toevoeging van matcha ziet dit dessert er even fenomenaal uit en smaakt het even heerlijk. Doordat matcha wordt toegevoegd nadat alle andere ingrediënten zijn opgewarmd, verliest het haar gezonde eigenschappen niet. Gekoeld en versierd met verse bloemetjes, is Panna Cotta met matcha of aardbeien een perfect dessertje.

Panna Cotta Matcha

Ingrediënten voor Matcha Panna Cotta:

  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel Kansha Matcha Traditional
  • 1 eetlepel Kansha Matcha Culinary
  • 7 g gelatine poeder
  • 50 g boter
  • 500 ml volle room
  • 75 g suiker
  • een half snufje zout

Recept voor 4-6 personen.
Bereidingstijd: 30 minuten + 3 uur in de koelkast

Bereidingswijze:

Meng 3-4 eetlepels melk met beide soorten matcha tot een mooi glad geheel. Giet de resterende melk in een hittebestendige schaal, voeg gelatinepoeder toe en meng goed. Verwarm langzaam tot de gelatine oplost en zet het even opzij. Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje en laat ze lichtbruin worden met een aangename nootachtige geur. Voeg de volle room, suiker en zout toe en verwarm langzaam tot het bijna kookt. Zet het vuur af en meng dit met de matcha en evenals de melk met gelatine. Roer goed en giet het mengsel in de voorbereide vormpjes. Zet de Panna Cotta 3 uur weg in de koelkast. Om ze op kleine bordjes te serveren, zet je elke vorm 5 seconden in heet water (pas op dat het water niet in de schaal komt!). Draai dan ondersteboven om de Panna Cotta eruit te laten glijden. Serveer deze Matcha Panna Cotta met verse bloemen of je favoriete fruit.