Matcha het groene goud gezondheid voordelen

Het groene goud!

Matcha is groene theepoeder en wordt al meer dan 1000 jaar gekweekt in Japan als basis van een traditionele theeceremonie. Vandaag de dag vormt het nog steeds een groot onderdeel van de Oosterse cultuur en is het enorm populair in Europa en de Verenigde staten.

Matcha heeft dan ook alleen maar voordelen:

  1. Matcha is een echte krachtpatser als het op antioxidanten aankomt. Dit stofje schakelt vrije radicalen uit die bepaalde kankers en hart- en hersenziektes veroorzaken. Je vindt antioxidanten vooral in vers fruit en groenten, maar matcha bevat met voorsprong het grootste aantal.

  2. Matcha geeft je een energieboost. Het energiepeil na een matcha blijft tot zes uur hoog en daalt dan weer geleidelijk, in tegenstelling tot koffie, waarbij je energiepieken en -dalen kunt ervaren.

  3. Het bevordert je concentratievermogen. Japanse boeddhisten drinken niet voor niets matcha vooraleer ze uren aan een stuk mediteren.

  4. Het geeft je een geruststellend en ontspannen gevoel. In matcha zit namelijk een grote hoeveelheid L-theïne: een aminozuur dat kalmeert en zorgt voor de aanmaak van dopamine, een stof die cruciaal is voor je geluksgevoel.

  5. Matcha, en meer specifiek EGCG (Catechines), versnelt het metabolisme wat de vetverbranding ten goede komt. Perfect dus om te integreren in een gezonde levensstijl.

  6. Chlorophylleen groen pigment dat de groene kleur geeft aan bladeren, heeft een zuiverende invloed op het lichaam.

  7. Het is volledig natuurlijk en heeft geen neveneffecten zoals een verhoogde hartslag of verhoogde bloeddruk.
Terug naar blog

Matcha en meer...