Hoe bereid ik een heerlijk kopje matcha? - Kansha Matcha

Hoe bereid ik een heerlijk kopje matcha?

De traditionele manier om matcha te bereiden, komt van de Japanse theeceremonie. Gebruik hiervoor een Matcha Bowl (matcha-kom), een Bamboo Whisk (bamboe-klopper) en een Bamboo Spoon (bamboe-lepel).

Alvorens je start, zorg ervoor dat de Matcha Bowl opgewarmd is door er bijvoorbeeld heet water in te gieten en daarna weer af te drogen. Laat ook warm water stromen over jouw whisk zodat deze kan wennen aan de temperatuur en de bamboe zachter kan worden. 

Doe 2 schepjes matcha (1,5 g) met de Bamboo Spoon in een Matcha Bowl en giet 100 ml heet water (70-80°C). Meng het water en de matcha m.b.v. de whisk vanuit de pols in een m-vormige (niet cirkelvormige!) beweging. In ongeveer 20 seconden zou de kom gevuld moeten zijn met een perfect jadegroene schuimlaag. Je kunt nu meer water toevoegen als je jouw matcha minder sterk wilt.

Net als bij koffie drinken sommige mensen graag een sterke matcha-espresso, anderen geven er de voorkeur aan om meer water toe te voegen. Je kunt matcha ook mengen met sap of melk.

 

Kansha Matcha CEREMONIAL PREMIUM

Biologische matcha van de hoogste kwaliteit van de jongste en beste theeblaadjes van de eerste oogst. Gebruikt voor traditionele theeceremonie, heeft het een rijke, zachte, zoete smaak en romige textuur en onderscheidt het zich door zijn levendige jadegroene kleur. Kansha Matcha Ceremonial Premium wordt verkregen in de 1e oogst van theeplanten die speciaal in de schaduw staan, ​weg van direct zonlicht. Dit resulteert in een hoger gehalte aan chlorofyl en L-theanine en een rijkere, groenere kleur. Alleen de fijnste, meest delicate verse bladeren worden verzameld, gedroogd en vermalen tot poeder.

Kansha Matcha Ceremonial Premium wordt geteeld in de Uji, Kyoto. Deze regio staat al meer dan 800 jaar bekend om de teelt van groene thee van de hoogste kwaliteit. De Uji-regio staat bekend om zijn vruchtbare bodems en schoon water. De groene theeplanten daar hebben ideale groeicondities dankzij heuvels die veel zonlicht krijgen, frequente mist die tere bladeren beschermen tegen vorst en veel regenval. Kansha Matcha wordt zorgvuldig gekweekt en geoogst op kleine biologische theevelden in familiebezit. Het wordt vervolgens lokaal in Japan verwerkt en in kleine batches verzonden om een ​​maximale versheid voor al onze soorten te garanderen. Dit helpt alle kwaliteiten van het theeblad te behouden en een hoog gehalte aan mineralen en antioxidanten te behouden.

Terug naar blog

Matcha en meer...