Kansha Matcha, de ultieme Superfood!

Kansha Matcha, de ultieme Superfood!

Matcha zit boordevol antioxidanten, vitaminen en amonizuren die je gezondheid een boost zullen geven!

De gezondheidsvoordelen van groene thee zijn al langer bekend maar deze van Matcha thee springen er echt bovenuit!

We zetten ze graag voor je op een rij.

 

Matcha zit boordevol antioxidanten.

Deze stof vernietigt vrije radicalen die kankers en hart- en vaatziektes kunnen veroorzaken. Verder wordt je cholesterolgehalte verlaagd en zorgen de antioxidanten ervoor je lichaam jong en gezond te houden. Met name het unieke antioxidant EGCG -ook wel catechinen genoemd - draagt hier sterk aan bij en is overvloedig aanwezig in matcha thee.

 

Matcha verhoogt je metabolisme wat je vetverbranding ten goede komt.

Als je wat wil afvallen of je gewicht onder controle wil houden kan matcha je hierbij helpen. Matcha houdt de bloedsuikerspiegel in balans wat bevorderlijk is voor je de stofwisseling en de verbranding van calorieën.

 

Matcha verbetert je concentratievermogen en je geheugen.

De L-Theanine zorgt voor een verhoging van dopamine en serotonine, ook wel de gelukshormonen genoemd. Naast een verbeterde werking van je hersenen zal je je in het algemeen wat beter in je vel gaan voelen wanneer je regelmatig matcha thee drinkt.

 

Matcha geeft je een energieboost.

De hoeveelheid cafeïne in matcha is slechts 25% van deze in een tas koffie. De combinatie met L-Theanine zorgt voor een 4 tot 6 uur durende gelijkmatige en kalme energiestroom, wat aangenamer zal aanvoelen dan de pieken die voelbaar zijn na het drinken van een tas koffie.

 

Matcha heeft een kalmerende werking.

Naast het verhogen van je energie werkt matcha -ook weer door het aminozuur L-Theanine kalmerend en rustgevend en heeft het een positief effect op stress en angstgevoelens.

 

Matcha versterkt je immuunsysteem

Matcha thee bevat veel calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten die je immuunsysteem versterken. Tevens bevat matcha een hoge dosis van het pigment chlorofyl wat een zuiverend effect heeft op je lichaam. Ideaal wanneer een lichamelijke gezondheid belangrijk voor je is.

 

Tip!

Wil je optimaal genieten van bovenstaande gezondheidsvoordelen kies dan voor matcha van de hoogste kwaliteit, zoals onze Kansha Matcha CEREMONIAL Premium.

Want hoe hoger de kwaliteit van de matcha, hoe hoger het effect van matcha op je lichaam en geest!

Terug naar blog

Starter Set

Een complete set om je perfecte matcha thee te maken.

Tijdelijk met GRATIS Ceremonial matcha van 30 gram!

Start nu