Matcha-ijs, hoe maakt je dat nu eigelijk?

Matcha-ijs, hoe maakt je dat nu eigelijk?

Matcha ijs

Matcha-ijs is een verfrissende en heerlijke traktatie voor de zomer. In deze blog zullen we de voordelen van matcha-ijs bespreken en hoe je het zelf thuis kunt maken.

Gezondheidsvoordelen van Matcha-ijs:

Matcha bevat een hoog gehalte aan antioxidanten die kunnen helpen om schade aan cellen te voorkomen en het risico op chronische ziekten te verminderen. Matcha bevat ook cafeïne en L-theanine, wat een kalmerend effect kan hebben en de mentale alertheid kan bevorderen. Bovendien kan het eten van matcha-ijs helpen om je lichaamstemperatuur te verlagen op warme zomerdagen.

Hoe maak je Matcha-ijs thuis?

Het maken van matcha-ijs thuis is eenvoudig en vereist slechts enkele ingrediënten. Het volgende recept is super eenvoudig, maar zo lekker!

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel matcha poeder (wij gebruikten hier onze Kansha Matcha Daily)
  • 1/2 kopje suiker
  • 1 kopje volle melk
  • 2 kopjes slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereiding:

  1. Meng het matcha poeder en de suiker in een kom.
  2. Voeg de melk toe en roer tot het poeder volledig is opgelost.
  3. Voeg de slagroom en het vanille-extract toe en meng goed.
  4. Giet het mengsel in een ijsmachine en volg de instructies van de fabrikant.
  5. Als je geen ijsmachine hebt, kun je het mengsel in een bak gieten en minimaal 6 uur in de vriezer plaatsen, waarbij je het om de 30 minuten roert om kristalvorming te voorkomen.

Serveer het matcha-ijs in een kom of op een hoorntje en garneer indien gewenst met fruit of noten. Je kunt ook experimenteren met verschillende toevoegingen, zoals stukjes witte chocolade of aardbeien, om het matcha-ijs nog lekkerder te maken.

Conclusie:

Matcha-ijs is een gezonde en verfrissende traktatie voor de zomer. Het is gemakkelijk te maken en vereist slechts enkele ingrediënten. Door matcha-ijs te maken, kun je genieten van de vele gezondheidsvoordelen van deze groene thee poeder, terwijl je jezelf koel houdt op warme zomerdagen.

Smakelijk! 

x Kansha Matcha

Terug naar blog

Matcha en meer...