Matcha Macarons

Matcha Macarons

Matcha Macarons

 

Macarons hebben altijd iets feestelijk, en al helemaal als ze deze mooie groene kleur hebben. Proberen? Hieronder ons recept, en vergeet niet om ons alvast het resultaat te laten zien ;)

Ingrediënten:

Voor de macaronschelpen:

 • 100 gram amandelmeel
 • 100 gram poedersuiker
 • 2 eetlepels matchapoeder Kansha Matcha Traditional
 • 70 gram eiwitten (ongeveer 2 grote eieren)
 • 50 gram fijne kristalsuiker

Voor de matcha-vulling:

 • 100 gram witte chocolade, gehakt
 • 60 ml slagroom
 • 1 theelepel matchapoeder Kansha Matcha Traditional

Instructies:

 1. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en het matchapoeder in een kom. Zeef het mengsel om eventuele klontjes te verwijderen. Zet opzij.

 2. Klop de eiwitten in een schone kom op lage snelheid tot ze schuimig worden. Voeg geleidelijk de fijne kristalsuiker toe en verhoog de snelheid naar medium. Blijf kloppen tot je stevige pieken krijgt.

 3. Voeg het amandelmeel-mengsel toe aan de opgeklopte eiwitten. Vouw voorzichtig met een spatel totdat het mengsel glad en gelijkmatig is. Blijf vouwen tot het mengsel 'linten' vormt wanneer je de spatel optilt.

 4. Doe het mengsel in een spuitzak met een ronde spuitmond. Spuit kleine cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier. Tik de bakplaat zachtjes op het aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen. Laat de macarons ongeveer 30 minuten rusten, totdat er een lichte korst op de bovenkant vormt.

 5. Verwarm de oven voor op 150°C. Bak de macarons gedurende 15-18 minuten, afhankelijk van je oven, tot ze stevig aanvoelen. Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen.

 6. Terwijl de macarons afkoelen, maak je de matcha-vulling. Verwarm de slagroom in een kleine pan op laag vuur tot het begint te sudderen. Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte witte chocolade en matchapoeder toe. Roer tot de chocolade volledig is gesmolten en het mengsel glad is. Laat de vulling afkoelen tot kamertemperatuur.

 7. Als de macarons volledig zijn afgekoeld, verdeel je de matcha-vulling gelijkmatig over de helft van de schelpen. Plaats een andere schelp bovenop om de macarons samen te stellen.

 8. Laat de macarons minstens 24 uur in de koelkast rusten voordat je ze serveert, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen en de textuur kan verzachten.

Geniet van je heerlijke matcha-macarons!

Terug naar blog

Matcha en meer...