Wél fan van de gezondheidsvoordelen, iets minder van de smaak van matcha?

Wél fan van de gezondheidsvoordelen, iets minder van de smaak van matcha?

Pancakes met Kansha Matcha

Zoals in onze vorige blog al beschreven, heeft matcha enorm veel gezondheidsvoordelen. Heel wat mensen erkennen de voordelen die Matcha heeft voor hun gezondheid, maar kunnen niet goed wennen aan de uitgesproken en typische umamismaak. Gelukkig zijn er nog een aantal manieren waarop je Matcha kunt verwerken in je voeding zonder dat de smaak de bovenhand neemt.

Yoghurt

Roer voortaan eens een lepeltje Matcha door je yoghurt. Het beïnvloedt de smaak nauwelijks en zo krijg je toch de gezonde dosis antioxidanten binnen.

Omelet

Doe een schepje Kansha Matcha bij je omelet of quiche. Geen dominante matchasmaak, wel de voordelen.

Koude Matcha Latte

Maak eens een koude Matcha Latte. Je zal merken dat deze smaak minder heftig overkomt. Je zet je Matcha met warm water en voegt daarna ijsblokjes en wat koude (opgeschuimde) melk toe. En voila! Een heerlijke koude Matcha latte, vol van smaak mét alle gezonde eigenschappen!

Note: het beste is om sowieso warm water te gebruiken. Wanneer je het zet met kouder water, lost het poeder niet goed op en gaat het klonteren. En dat willen we niet! 

 

Er zijn heel veel recepten te vinden voor lekkere koekjes, cakes en andere snacks die je kunt verrijken met Matcha. De volgende link is alvast een goede inspiratie voor een overheerlijke smoothiebowl met Kansha Matcha.

 

Smakelijk!

Terug naar blog

Matcha en meer...