Dit zonnige weer vraagt om een zonnig recept. Gemakkelijk, -en niet onbelangrijk- perfect op voorhand te maken.
Ingrediënten:
- 2 eetlepels chiazaad
- 1 kopje ongezoete amandelmelk (of een andere plantaardige melk naar keuze)
- 1 theelepel matchapoeder
- 1 eetlepel ahornsiroop
- Vers fruit naar keuze (om te garneren)
Instructies:
- In een kom voeg je de chiazaadjes, amandelmelk, matchapoeder en ahornsiroop toe. Roer alles goed door elkaar zodat het matchapoeder goed vermengd is.
- Laat het mengsel een paar minuten rusten en roer het dan opnieuw. Dit helpt voorkomen dat de chiazaadjes gaan klonteren.
- Dek de kom af en zet deze in de koelkast. Laat het mengsel minimaal 4 uur, of bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast staan om op te stijven. Tijdens deze tijd zullen de chiazaadjes het vocht absorberen en een puddingachtige consistentie krijgen.
- Haal de kom uit de koelkast en roer de pudding nogmaals goed door om eventuele klontjes te verwijderen.
- Verdeel de matcha chiapudding over glazen of kommen. Garneer met vers fruit en noten naar keuze, zoals bessen, plakjes banaan of gehakte amandelen.
- Geniet meteen van de matcha chiapudding, of zet het terug in de koelkast als je het later wilt serveren. Het blijft enkele dagen goed in de koelkast.
Genieten maar.
Smakelijk!