Zomerse Matchachiapudding

Zomerse Matchachiapudding

Matcha Chiapudding

Dit zonnige weer vraagt om een zonnig recept. Gemakkelijk, -en niet onbelangrijk- perfect op voorhand te maken.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1 kopje ongezoete amandelmelk (of een andere plantaardige melk naar keuze)
  • 1 theelepel matchapoeder
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • Vers fruit naar keuze (om te garneren)

Instructies:

  1. In een kom voeg je de chiazaadjes, amandelmelk, matchapoeder en ahornsiroop toe. Roer alles goed door elkaar zodat het matchapoeder goed vermengd is.
  2. Laat het mengsel een paar minuten rusten en roer het dan opnieuw. Dit helpt voorkomen dat de chiazaadjes gaan klonteren.
  3. Dek de kom af en zet deze in de koelkast. Laat het mengsel minimaal 4 uur, of bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast staan ​​om op te stijven. Tijdens deze tijd zullen de chiazaadjes het vocht absorberen en een puddingachtige consistentie krijgen.
  4. Haal de kom uit de koelkast en roer de pudding nogmaals goed door om eventuele klontjes te verwijderen.
  5. Verdeel de matcha chiapudding over glazen of kommen. Garneer met vers fruit en noten naar keuze, zoals bessen, plakjes banaan of gehakte amandelen.
  6. Geniet meteen van de matcha chiapudding, of zet het terug in de koelkast als je het later wilt serveren. Het blijft enkele dagen goed in de koelkast.

Genieten maar.

Smakelijk!

Terug naar blog

Matcha en meer...