Zelfs als het gemakkelijk thuis te maken is, ziet chia pudding er nog steeds erg professioneel uit. Dit dromerige toetje met overheerlijke aardbeien 🍓 eet je samen met jouw partner tijdens een romantisch dinertje. Of aarzel niet om deze pudding gewoon voor jezelf klaar te maken, want het is zo lekker!
Ingrediënten (2 porties):
- 1/3 kopje chiazaad
- 1 blikje kokosmelk
- 2 theelepels Kansha Matcha Traditional of Culinary
- 3-4 eetlepels ahornsiroop
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 tot 1 kopje plantaardige melk naar keuze
- Aardbeien, bosbessen of frambozen om te serveren
Chia pudding met matcha: bereidingswijze
Giet de plantaardige melk in een kom. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe in dezelfde kom (behalve de aardbeien) en meng deze goed door elkaar. Je kunt ook alles in een grote pot mixen met een mixer. Dek de pudding af en zet hem minstens 3 uur in de koelkast of als je meer tijd hebt ongeveer 8 uur. Roer het twee keer tijdens het koelen. Als de pudding te dik wordt, voeg dan een beetje plantaardige melk toe. Serveer koel en werk af met vers fruit.
⏱ Bereidingstijd: 10 minuten + 3 uur in de koelkast
✅ GLUTENVRIJ ✅ VEGAN