Handgemaakte matcha chocoladerepen (glutenvrij) - Kansha Matcha

Handgemaakte matcha chocoladerepen (glutenvrij)

Handgemaakte matcha chocoladerepen

Deze matcha chocoladerepen zijn zeer eenvoudig te maken, zijn lekker en uniek. Ze zijn een perfect cadeau voor alle liefhebbers van groene thee. Je kunt experimenteren met de toppings en ze kiezen op basis van de voorkeuren van je geliefde(n). Wat dacht je ervan om te beginnen met een van onze favorieten, gezouten pistachenoten? Ze zijn zeer goed te combineren met matcha's intense smaak en zoetheid van witte chocolade.

Ingrediënten:

  • 200 g witte chocolade*
  • 1-2,5 theelepel Kansha Matcha Culinary (gebruik gerust wat meer als je van een sterke matcha-smaak houdt)
  • 50-100g gezouten pistachenoten, gepeld gewogen
  • of een andere topping die je leuk vindt

*Kies de beste beschikbare kwaliteit want kwaliteit en smaak van de chocolade zijn cruciaal voor het succes van dit recept. Zorg ervoor dat het natuurlijk cacaovet bevat, geen vervangingen.

Voorbereiding

Neem een vorm of een schaal waarin je chocolade stolt - iets groters dan een standaard chocoladereep. Als je geen speciale chocoladevorm hebt, kun je een cakevorm of een plastic bak gebruiken. Bekleed het met bakpapier. Smelt de chocolade in een waterbad. Zodra het gesmolten is, haal je het van de pan en laat je het een minuut afkoelen. Zeef de thee bij de chocolade terwijl je blijft roeren met een eierklopper. Begin met een kleine hoeveelheid matcha (d.w.z. 1 theelepel), probeer het en voeg meer toe tot de smaak sterk genoeg voor je is. Als het mengsel gelijkmatig groen is, giet je de chocolade in de voorziene schaal. Bedek het met gehakte pistachenoten (pas ook de hoeveelheid aan uw voorkeur aan). Spatel ze voorzichtig door de chocolade. Andere ideeën voor toppings zijn gedroogde veenbessen, pompoenpitten en bijenpollen, gojibessen met kokoschips of geroosterde amandelvlokken en zeezout. Laat de chocoladereep op kamertemperatuur minimaal 4-5 uur stollen. Zet het niet in de koelkast want het temperatuurverschil kan te groot zijn waardoor er problemen kunnen ontstaan. Als het stevig is, snijd het dan in stukjes en geniet ervan! Of pak het mooi in en verras een geliefde met een cadeau.

Terug naar blog

Matcha en meer...