Lemon coconut Kansha Matcha cheesecake
Van alle matcha cheesecakes is dit overduidelijk onze favoriet! Hij is extra speciaal door het toevoegen van limoen en kokos. Zowieso dat dit het hoogtepunt zal zijn van elk etentje!
Ingrediënten voor de bodem:
- 120 g digestive koekjes
- 40 g gesmolten boter
- 2 theelepels kokospoeder
Ingrediënten voor de cheesecake:
- 500 g platte kaas
- 110 g suiker
- 250 ml kokosmelk
- 2 theelepels (18 g) Kansha Matcha premium of traditional
- Zeste van 1 limoen
- Sap van 1 limoen
- 20 g gelatine
- 60 ml water
Bereiding:
Plet de koekjes, voeg de gesmolten boter en het kokospoeder toe en mix goed tot een glad geheel. Vet de bodem van de bakvorm in maar laat de wanden droog! Giet het biscuitmengsel in de bakvorm en duw aan met je handen. Zet dit 30 minuten in de koelkast.
Giet koud water over de gelatine en laat ongeveer 10 minuten zwellen. Knijp de gelatineblaadjes uit, meng ze met warm water (niet koken!) en los ze hierin helemaal op.
Zeef de Kansha Matcha en mix met de suiker. Verwarm de kokosmelk, voeg het warme gelatinemengsel toe alsook het mengsel van Kansha Matcha en suiker.
Voeg de platte kaas, limoenzeste, limoensap en het Kansha Matcha mengsel samen in een grote kom en meng goed. Giet over de gemaakte bodem en plaats voor enkele uren in de koelkast.
Smakelijk!