VANILLE MATCHA AMARETTI⁣ - Kansha Matcha

VANILLE MATCHA AMARETTI⁣

Kansha Matcha Amaretti

Vul je koekjesdoos met dit originele recept! ⁣Ze zijn licht en zacht. De matcha-smaak is subtiel en balanceert goed met de vanille en de zoetheid. Als je nog nooit met matcha hebt gebakken, kun je beginnen met dit recept. ⁣En behalve dat ze lekker smaken, zien ze er ook nog eens écht lekker uit! En niet te vergeten dat ze erg makkelijk te bereiden zijn. 6 simpele ingrediënten (gluten & zuivelvrij) en 15 minuten voorbereiding en je bent klaar.⁣

Bewaar dit recept, test het uit en vertel me wat je denkt.⁣

Benodigdheden voor 15 koekjes⁣

  • 240g gemalen amandelen of amandelmeel
  • 100g kokossuiker⁣
  • 2 tl matchapoeder⁣
  • 2 eiwitten⁣
  • Snufje zout⁣
  • 1 tl vanille extract⁣
  • 2 el poedersuiker⁣

Recept

Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de amandelen, suiker en matchapoeder in een grote kom. Klop in een mengkom de eiwitten met het snufje zout tot stijve pieken. Spatel de opgeklopte eiwitten fijn door het amandel/suiker mengsel. Voeg als laatste het vanille-extract toe en meng voorzichtig met een houten lepel. Het deeg zal plakkerig zijn. Koel het 10 minuten in de vriezer tot het dikker wordt en gemakkelijk kan opgeschept worden. Gebruik een theelepel, schep een beetje van het mengsel en rol in kleine balletjes en rol vervolgens in poedersuiker. Verdeel over perkamentvellen en laat 2 cm ruimte tussen de koekjes. Bak gedurende 15 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze serveert. ⁣

Terug naar blog

Matcha en meer...