Vongole met venkel, basilicum en matcha
Ingrediënten:
1kg vongole
1 venkel
1 courgette
Basilicum
1 teentje knoflook
Witte wijn
Kansha Matcha Culinary
Voorbereiding:
Vongole goed wassen
Venkel en courgette snijden
Basilicum samen met 1 teentje knoflook en olijfolie fijn mixen
Bereidingswijze:
Stoof de venkel en de courgette. Voeg de vongole toe samen met een goede scheut witte wijn. Kruid met viskruiden. Let op! Gebruik niet te veel zout aangezien de vongole al vrij gezouten is. Deksel op de pot en laat 2 minuten stoven. Voeg als allerlaatste de matcha en basilicummix toe.
Tip! Lekker zowel als voorgerecht als hoofdgerecht. Bij het hoofdgerecht kan je pasta en een pittig tomatensausje voorzien.
Recept werd ingestuurd door Inge van Roscam in Mol (www.restaurantroscam.be)