Mijn verhaal

Het ontstaan van een passie

Begin 2020 dronk ik 's ochtends mijn eerste kopje matcha in combinatie met intermittent fasting (periodiek vasten). Desondanks mijn opleiding als diëtiste, een actieve levensstijl met gezonde voeding en voldoende sport, verloor ik hierdoor enkele kilo’s en voelde ik me energieker dan ooit tevoren.

Wel werd al snel duidelijk dat er verschillende soorten matcha op de markt zijn, de ene al wat bitterder, groener of zachter dan de andere. Doordat er ontzettend veel kwaliteit- en prijsverschil is in matcha, besloot ik mij hierin te verdiepen.

Zo nam ik rechtstreeks contact op met enkele Japanse tea farms in Uji, de geboorteplaats van matcha. Deze regio staat al meer dan 800 jaar bekend om de teelt van groene thee van de hoogste kwaliteit.

Na het uittesten van verschillende samples, heb ik besloten om mijn matcha aan te kopen bij een familiebedrijf dewelke haar matcha zorgvuldig kweekt en oogst op kleine biologische theevelden. Het wordt vervolgens lokaal verwerkt om de kwaliteit en de versheid van al onze verschillende grades te garanderen.

En zo geschiedde Kansha Matcha wat letterlijk "dankbaarheid" betekent in het Japans. Want voor deze superieure kwaliteit, kan ik alleen maar dankbaar zijn.

                                                                                                    - Erke G.