GRATIS VERZENDING VANAF €49 | LEVERING BINNEN 1-2 WERKDAGEN

Mijn verhaal

Begin 2020 dronk ik 's ochtends op nuchtere maag mijn eerste kopje matcha in combinatie met intermittent fasting (periodiek vasten). Desondanks mijn beroep als personal trainer en een gezond lichaamsgewicht, verloor ik door deze gouden combinatie nóg 6kg vetmassa in 6 maanden. Mijn spiermassa bleef op peil door de wekelijkse trainingen en mijn energielevel vloog door het dak.

Doordat er ontzettend veel kwaliteit- en prijsverschil is in matcha, besloot ik mij hierin grondig te verdiepen. Zo nam ik rechtstreeks contact op met enkele Japanse tea farms in Uji, de geboorteplaats van matcha. Deze regio staat al meer dan 800 jaar bekend om de teelt van groene thee van de hoogste kwaliteit. Uji is gezegend met vruchtbare bodems en zuiver water. Na het uittesten van verschillende samples, heb ik besloten om mijn matcha aan te kopen bij een familiebedrijf dewelke haar matcha zorgvuldig kweekt en oogst op kleine biologische theevelden. Het wordt vervolgens lokaal verwerkt om de kwaliteit van de versheid van al onze verschillende grades te garanderen. Theeblaadjes worden bewaard in speciale opslagfaciliteiten bij temperaturen onder het vriespunt voordat ze worden vermalen tot theepoeder. Vervolgens worden ze hermetisch verpakt en verzonden vanuit Japan. Dit zorgvuldig proces maakt dat alle kwaliteiten van het theeblad en de hoge hoeveelheid aan mineralen en antioxidanten blijven behouden. 

En zo geschiedde Kansha Matcha wat letterlijk "dankbaarheid" betekent in het Japans. Onze kwaliteit wordt bevestigd door strenge normen, EU-biologische certificering en Japans biologisch certificaat uitgegeven door JONA. Dit betekent dat Kansha Matcha wordt geteeld op land zonder pesticiden en dat elke batch zorgvuldig wordt gecontroleerd op mogelijke chemische residu's.

Er zijn drie soorten Kansha Matcha grades: premium, traditional en culinary. De matcha grades verschillen niet alleen qua uiterlijk en hoeveelheid aan voedingsstoffen, maar ze hebben alledrie een andere smaak.